business-floors

 • beste prijsgarantie
 • gratis offerte
 • flexibel
 • persoonlijke aandacht

PLAATSEN VAN TAPIJTTEGELS

Business-floors.nl heeft een eigen plaatsingsdienst en plaatst door de gehele BENELUX. Alvorens de tapijttegels geplaatst worden doen we eerst een inspectie van de ondervloer. Het kan zijn dat de vloer eerst geegaliseerd moet worden alvorens er tegels op te plaatsen. Na deze voorbereiding plaatsen we de tegels, afhankelijk van het oppervlakte brengen we anti-slip aan op de vloer of bij kleine oppervlaktes gebruiken we tacTiles. Wilt u hiervoor een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

TACTILES

Tapijttegels plaatsen met Tac TilesTacTiles zijn doozichtige klevende polyester vierkantjes van 75mm x 75mm gemaakt van PET (hetzelfde materiaal als plastic flessen). Ze worden geplaatst onder de hoeken van tapijttegels om ze stevig aan elkaar vast te maken. Hierdoor ontstaat er een "zwevende" vloer, dat wil zeggen dat de vloer een stevig geheel vormt, maar niet permanent op de plaats vastligt. TacTiles worden geleverd in vellen van 6 of een rol van 500 stuks. Ze zijn veelzijdig en effectief en u heeft slechts 4/5 stuks per m2 nodig. TacTiles milieuvriendelijjker dan het gebruik van traditionele lijm en er komen geen onaangename geuren vrij. Dit betekent een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van het binnenklimaat van een gebouw en de mensen kunnen tijdens het plaatsen van de nieuwe vloer doorwerken. Met tacTiles is de vloer snel te installeren aangezien ze geen wachttijd vereisen om te drogen. Dus zodra de laatste tapijttegel geplaatst is, is uw vloer direct gereed voor gebruik. Tapijttegels kunnen eventueel probleemloos individueel worden vervangen of verwijderd.

LEGINSTRUCTIE

Alvorens u zelf tapijttegels gaat plaatsen dienen de tegels tenminste 24 uur te worden geacclimatiseerd. De ondervloer moet hard, vlak, droog en proper zijn. Veeg en/of stofzuig de vloer indien nodig. Een tapijttegel mag absoluut niet op een vochtige ondergrond worden geplaatst. Indien dit het geval is, gelieve ons te raadplegen.

Tapijttegels kunnen geplaatst worden op

 • steen
 • keramische vloeren
 • hout
 • vinyl

maar beslist niet op

 • bestaand vasttapijt
 • ondertapijt
 • kurk

U heeft de volgende atributen nodig: een (bij voorkeur) Stanleymes, spatlijn, meetlint en liniaal. Op de achterkant van tapijttegels staat een pijl die de poolrichting aangeeft. Voor een gebruikelijk kamerbreed effect moeten alle tegels met de pijlen in dezelfde richting worden gelegd (Monolithic).
Andere mogelijkheden zijn Quarter Turn, Brick, Ashlar of Random (b.v. Really random van Heuga). Controleer altijd de verpakking of kapstok/stalenboek voor de juiste legrichting. Indien de tegels in een kleinere maat worden gesneden, zorg dan dat een pijl wordt gemarkeerd op de achterkant waar de pijl wegvalt.

legrichtingen tapijttegels

We raden u aan om beslist niet langs een wand te beginnen met leggen. Muren zijn niet helemaal recht en staan meestal haaks op elkaar. Als je niet recht begint zal dit het eindresultaat negatief beïnvloeden ! Bepaal het midden van de kamer door de lengte en de breedte van de kamer op te meten. Markeer iedere afmeting d.m.v. een spatlijn; het midden van de kamer is het punt waar de twee lijnen elkaar haaks snijden. Dit middelpunt is het punt waar moet worden begonnen met plaatsen.

Controleer voordat je begint met plaatsen hoeveel hele tegels en randtegels er nodig zijn van het midden tot aan de muren. Als blijkt dat je bij de muren met een erg smalle strook of met ongelijke stroken uitkomt, dan moet je wellicht het middelpunt iets verschuiven. Indien je een kalklijn trekt, zorg dan dat deze parallel loopt aan de muur. Meet vanaf de muur tot aan het andere einde van de kamer, markeer de punten op de vloer en trek de lijn tussen de punten. Doe dit voor zowel de lengte als de breedte. De vlakken die dan ontstaan, dienen haaks op elkaar te staan. De hoofdrijen worden bepaald door de positie van de kalklijnen die door het midden lopen.

Leg vanuit het middelpunt langs beide kalklijnen nauwkeurig en stevig een rij tegels zodat je twee rijen tegels krijgt die elkaar kruisen. Leg de eerste tegel in de hoek die gevormd wordt door de kruisende lijnen en ga door met het leggenvan de tegels langs de hoofdlijn tot aan de rand. Deze hoofdrijen kunnen bevestigd worden d.m.v. anti-slip of TacTiles (zie boven). Aan de randen moeten de tegels mogelijk gesneden worden. Draai de tegels om en meet deze nauwkeurig af op de achterkant. Gebruik het mes en een liniaal om de tegel via de achterkant door te snijden. Leg de randtegel met de fabrieksrand tegen de laatste hele tegel aan en met de snijrand tegen de muur. Als de hoofdrijen gelegd zijn, kun er begonnen worden met het een voor een opvullen van de vier ontstane vlakken.

Begin altijd vanuit het midden en werk regelmatig naar buiten toe richting de muren. Controleer bij de hoofdrijen regelmatig of de randen van de tegels langs de kalklijnen blijven liggen. Ga regelmatig met je vingers langs de randen om te controleren of de tegels exact op elkaar aansluiten. Let goed op dat de tegels nauw aansluiten met de ruggen tegen elkaar aan. Door losse naden gaan de tegels bewegen en zal de vloer er niet mooi uitzien.

Adresgegevens

Showroom:
Weidehek 8 c
4824 AS Breda
+31 (0)76 8502117

Business Floors

KvK : 59741902
BTW nummer : NL 140748325B01